ΕΛΛΑΔΑ

Άρειος Πάγος: Ποια είναι η νέα πρόεδρος και η εισαγγελέας

Άρειος Πάγος: Ποια είναι η νέα πρόεδρος και η εισαγγελέας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ότι νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα είναι η Ειρήνη Καλού, ενώ εισαγγελέας ορίστηκε η Δήμητρα Κοκοτίνη.

Η Ειρήνη Καλού που επελέγη για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης.

Γεννήθηκε το 1954 στην Ηλιούπολη Αττικής και εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα τον Φεβρουάριο του 1981, προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Ιανουάριο του 2014και στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2018.

Η ίδια είχε χειριστεί το σύνολο της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση του Βατοπεδίου και είχε απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ.

Η κ. Κοκοτίνη που επελέγη για τη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με γνώσεις και επιστημονική επάρκεια, γεννήθηκε το 1954 στην Κοινότητα Δαμιανών Ευρυτανίας και εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα τον Φεβρουάριο του 1981, τον Δεκέμβριο του 2014 προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη και τον Οκτώβριο του 2018 σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Πρόσφατα άναψε το «πράσινο φως» ως πρόεδρος του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για να πάρει άδεια ο πολυισοβίτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ακόμη, συμμετείχε στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, όπου ο Άρειος Πάγος δέχθηκε ελαφρυντικά, ενώ το 2016 ήταν εισηγήτρια στην υπόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής και είχε ταχθεί υπέρ των εργαζομένων στην τσιμεντοβιομηχανία.

Η κ. Καλού θα διαδεχθεί τον Βασίλειο Πέππα που αποχωρεί από την προεδρία του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου, τυπικά και η Δήμητρα Κοκοτίνη την Ξένη Δημητρίου που αποχωρεί επίσης λόγω συνταξιοδότησης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ