ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακό βίντεο: Έτσι «χτύπησε» η καταιγίδα την Αττική

Εντυπωσιακό βίντεο: Έτσι «χτύπησε» η καταιγίδα την Αττική

Συγκλονιστικά πλάνα από την καταιγίδα της Τρίτης (11/06) στην Αθήνα κατέγραψε η κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι τοποθετημένη στην Πεντέλη.

Η βροχόπτωση ήταν σφοδρή και υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε μέχρι τις 20:30 περίπου 6250 κεραυνούς με τους περισσότερους να εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Ήπειρο και στη Ρόδο.

Καταιγίδες επίσης εκδηλώθηκαν στα δυτικά κυρίως τμήματα της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε περιοχές του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας. Αναφορές για χαλαζοπτώσεις υπάρχουν σε περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και στην Αττική.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικοί όμβροι και καταιγίδες κατά κύριο λόγο στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 17 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 33, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 19 έως 30, και στην Κρήτη από 18 έως 30.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι και νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ