ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γρηγορόπουλου: Με το νέο Ποινικό Κώδικα η απόφαση του Εφετείου για Κορκονέα - Σαραλιώτη

Δίκη Γρηγορόπουλου: Με το νέο Ποινικό Κώδικα η απόφαση του Εφετείου για Κορκονέα - Σαραλιώτη
(EUROKINISSI)

Στις 29 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λαμίας για τους Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου που μιλούν για ακραία και προκλητική μεθόδευση προκειμένου οι δύο κατηγορούμενοι να τιμωρηθούν με το νέο ποινικό κώδικα που θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιουλίου και προβλέπει ευνοϊκότερη μεταχείριση σε κατηγορούμενους με λευκό ποινικό μητρώο και πρότερο έντιμο βίο.

Η απόφαση του δικαστηρίου επρόκειτο να ανακοινωθεί σήμερα, ωστόσο, με αφορμή την απουσία του συνηγόρου υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα ο οποίος βρισκόταν για λόγους υγείας στο Νοσοκομείο Λαμίας, το Δικαστήριο διέκοψε για τις 29 Ιουλίου 2019 στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή του.

Από τα πυρά μάλιστα του κ. Κωνσταντόπουλου δεν γλίτωσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου για την παραδοχή του περί ζοφερού κλίματος στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. και της κ. Κωνσταντόπουλου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ