ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: Σοκάρει η μαρτυρία ποδηλάτη - «Άκουγα μόνο ουρλιαχτά»

Πτολεμαΐδα: Σοκάρει η μαρτυρία ποδηλάτη - «Άκουγα μόνο ουρλιαχτά»
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ποδηλατών που κατάφεραν και σώθηκαν από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στην Πτολεμαΐδα, όπου την Κυριακή αυτοκίνητο παρέσυρε έξι ποδηλάτες, με αποτέλεσμα δυο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας - Άρδασας, όταν το όχημα που οδηγούσε η 62χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έπεσε πάνω στην παρέα των ποδηλατών, που εκείνη την ώρα επέστρεφαν από την πρωινή τους βόλτα στην πόλη, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας τέσσερις.

«Μας πήρε παραμάζωμα», λέει ένας εκ των τραυματιών στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, περιγράφοντας τη στιγμή της σύγκρουσης.

«Ξαφνικά βλέπω ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα, να μας εμβολίζει όλους. Εμένα με βρήκε πιο χαλαρά… Το μόνο που άκουγα ήταν ουρλιαχτά», αναφέρει στον Alpha ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ένας εκ των επιζώντων του τροχαίου δυστυχήματος.

«Ξαφνικά βλέπω ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα να μας εμβολίζει όλους», ανέφερε ένας εκ των τραυματιών και πρόσθεσε «ήταν ένα μακελειό, χάσαμε τους φίλους μας».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, η κατάσταση του ενός πολυτραυματία ποδηλάτη παραμείνει κρίσιμη, πλην όμως σταθερή, ένας έχει κάταγμα στο πόδι, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν μικρότερα τραύματα.

Συντετριμμένοι οι γονείς

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς του 24χρονου Γιώργου Μίλτση και του 25χρονου Γιώργου Πράσσου, οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 62χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και τους χτύπησε κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους.

Η μητέρα του 24χρονου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την τελευταία φορά που τον είδε ζωντανό. Ήταν το πρωί, όπως είπε, λίγο πριν ξεκινήσει για την προπόνησή του. Ήταν χαμογελαστός και χαρούμενος, την αποχαιρέτησε και ξεκίνησε να συναντήσει τους υπόλοιπους φίλους του.

Η ίδια έμαθε τα φρικτά νέα όταν την κάλεσαν από την Τροχαία και κατέρρευσε όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι το παιδί της κατέληξε.

Ο πατέρας του 25χρονου, μίλησε για το παιδί του στο ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας το ως ένα παιδί με όνειρα, που λάτρευε τον αθλητισμό και διέπρεπε σε αυτόν. Μάλιστα ανέφερε ότι σήμερα θα έπαιρνε και το πτυχίο του από τη Γεωπονική Σχολή και ετοιμαζόταν να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ