ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία των φυλακών: Νέα δίωξη στον Αλβανό «εγκέφαλο» για απόπειρα δολοφονίας

Μαφία των φυλακών: Νέα δίωξη στον Αλβανό «εγκέφαλο» για απόπειρα δολοφονίας
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Τον πραγματικό ρόλο του εγκεφάλου της μαφίας των φυλακών σε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη το 2014 φαίνεται να έχει καταφέρει να αποκαλύψει ο ειδικός εφέτης ανακριτής σε θέματα τρομοκρατίας Ευτυχής Νικόπουλος, που ερευνά την μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα στον Κορυδαλλό.

Ήδη, από αργά το βράδυ της Πέμπτης, απήγγειλε κατηγορία για ηθική αυτουργία για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Αντωνόπουλου, στον Αλβανό κακοποιό χαρακτηρισμένο ως εγκέφαλο της μαφίας ο οποίος μάλιστα κατηγορείται και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Zαφειρόπουλου.

Αρχικά, για την απόπειρα σε βάρος του Αντωνόπουλου είχε κατηγορηθεί ο Αριστείδης Φλώρος και μάλιστα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός.

Τον ενέπλεξαν στην απόπειρα δολοφονίας οι δυο φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης που αποτελούν όπως αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα και πρωτοπαλίκαρα μάλιστα του Αλβανού εγκεφάλου.

Το πρώτο δικαστήριο δέχθηκε πως η απόπειρα δολοφονίας του 65χρονου, νυν κρατούμενου, ως μέλος της μαφίας των φυλακών δικηγόρου ήταν «συμβόλαιο θανάτου» που ανέλαβαν οι βαρυποινίτες Αλβανοί υπήκοοι κατ' εντολήν Φλώρου.

Οι εμπλεκόμενοι Αλβανοί έχουν δώσει από το 2016 καταθέσεις πως έχουν αναγνωρίσει τον Φλώρο ως τον άνθρωπο που τους «παρήγγειλε» την επίθεση.

Η αντιτρομοκρατική που αποκάλυψε την μεγάλη υπόθεση της μαφίας του Κορυδαλλού κατέγραψε συνομιλία του «ηθικού αυτουργού» στην επίθεση Αντωνόπουλου να μιλά με τον ίδιο τον δικηγόρο και να παραδέχεται ο Αλβανός κακοποιός ότι «πήγε να του πάρει τη ζωή».

«...Όχι, δε σε πήρα να με ξαναβοηθήσεις, εσύ το έκανες το δικό σου... και μπαμπάς μου να ήσουνα και αδελφός μου να ήσουνα, δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε και κάνεις εσύ για μένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου. Στο χρωστάω…».

Πάντως η υπόθεση τώρα γυρίζει τελείως σελίδα και αποτελεί αίνιγμα πώς θα αντιδράσουν οι φυσικοί αυτουργοί στην απόπειρα σε βάρος του γνωστού δικηγόρου οι οποίοι «έδιναν» σε παλιότερες καταθέσεις τους ως ηθικό αυτουργό τον Φλώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ