ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Ξέσπασαν 59 φωτιές σε ένα 24ωρο

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Ξέσπασαν 59 φωτιές σε ένα 24ωρο
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/INTIME

Σε επιφυλακή βρισκόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία το Σάββατο, καθώς υπήρχε ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω του καύσωνα. 

Στην πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού - έως τώρα, καθώς σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Κυριακή θα είναι ακόμα πιο δύσκολη - λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πολύ ισχυρών ανέμων, εκδηλώθηκαν 59 δασικές πυρκαγιές στις οποίες επιχείρησαν συνολικά 459 πυροσβέστες, 204 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και 7 Pezedel.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής τις δυνάμεις συνέδραμαν 16 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ εθελοντικά οχήματα ενώ αυτό που επισημαίνεται είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, πριν δηλαδή πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Συναγερμός σε Ελαφόνησο και Μαραθώνα

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και βρίσκονται σε ύφεση είναι στην Ελαφόνησο, και στον Μαραθώνα.

Στην Ελαφόνησο επιχείρησαν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ πριν πέσει το φως του ήλιου ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούσαν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της. Ωστόσο, ακόμα είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένουν όλες οι δυνάμεις μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.

Στο Μαραθώνα επιχείρησαν 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 3 ομάδες του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά Α/Φ και δύο Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας, τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Στην πυρκαγιά στο Ζούμπερι για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος.

«Από την πρώτη στιγμή εφαρμόστηκε, παρουσία κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο, κατά γράμμα ό,τι προβλέπει το σχέδιο ασφαλείας των Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων και τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο προβλεπόμενο από το σχέδιο ασφάλειας σημείο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δήμου. Τα παιδιά επέστρεψαν το βράδυ.

Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Λίγο μετά τις φωτιές σε Μαραθώνα και Ζούμπερι, ξέσπασε πυρκαγιά και στον Ασπρόπυργο όπου έκαψε χαμηλή βλάστηση, σε οικοπεδικούς χώρους κοντά στο Κοιμητήριο.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ