ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στον Μεσόκαμπο Σάμου από μεγάλη πυρκαγιά

Συναγερμός στον Μεσόκαμπο Σάμου από μεγάλη πυρκαγιά
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Σάμο, σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος

Συνολικά στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από δύο ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή ετοιμότητας για την εκκένωση δύο ξενοδοχείων, όταν οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς αυτά. Κάποιοι από τους παραθεριστές επέσπευσαν την αναχώρηση τους, ενώ οι υπόλοιποι συγκεντρώθηκαν σε κοντινή μαρίνα, περιμένοντας σχετικές εντολές.

Λίγο αργότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις περιόρισαν την φωτιά, η οποία στράφηκε προς το βουνό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Χριστόδουλο Σεβαστάκη που μίλησε στο CNN Greece στο σημείο υπάρχουν μόνο περιορισμένες εστίες. «Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει πλέον πίσω από το βουνό καθώς οι πυροσβέστες έριξαν το βάρος τους εδώ ώστε να μην κινδυνεύσουν τα πέντε ξενοδοχεία και ο κόσμος που μένει σε αυτά», εξήγησε ο δήμαρχος.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στα πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο, Ηλεία, Αχαΐα και Μεσσηνία.

Η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, πλησίον της λεωφόρου Νάτο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα. Από την πυρκαγιά, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν, με το οποίο κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω, ανατράπηκε στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ. Οι πυροσβέστεςδιακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ