ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις 2019: Πρωτιά των γυναικών δείχνουν τα αποτελέσματα

Βάσεις 2019: Πρωτιά των γυναικών δείχνουν τα αποτελέσματα
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γνωστοποίησε πως οι υποψήφιοι που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι 80.000, με το 23% εξ αυτών να μπαίνει στη σχολή της πρώτης προτίμησής του.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία για τις βάσεις του 2019, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας νωρίτερα σήμερα, και τα λεγόμενα της κ. Κεραμέως οι γυναίκες, έχουν και πάλι την πρωτιά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η υπουργός σε πρωινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, οι γυναίκες σημείωσαν επιτυχία σε ποσοστό 53,48% και οι άνδρες ακολουθούν με 46%.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως μίλησε για τους παράγοντες που διαμορφώνουν τις βάσεις.

«Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που διαμορφώνουν τις βάσεις. Το πρώτο είναι ο αριθμός των εισακτέων. Φέτος υπάρχει μία αύξηση κατά περίπου 3.200 θέσεις. Ο δεύτερος παράγοντας είναι οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων οι οποίες φέτος κινήθηκαν πτωτικά. Και ο τρίτος είναι οι προτιμήσεις των υποψηφίων που είναι λίγο πολύ οι ίδιες σε σχέση με πέρσι. Άρα ο κύριος λόγος για την πτωτική τάση είναι οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, η κ. Κεραμέως τόνισε πως οι υποψήφιοι που είναι κάτω από τη βάση στα γενικά λύκεια ξεπερνούν το 25% ενώ στα επαγγελματικά λύκεια, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 40%.

«Έχουμε πει ότι αν θέλετε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να θεσμοθετήσει μία ελάχιστη βάση εισαγωγής. Αυτό που έχουμε προτείνει και θα θέσουμε είναι να ορίσει η πολιτεία μία ελάχιστη βάση εισαγωγής και κάθε ίδρυμα να έχει την δυνατότητα να ορίσει την δική του βάση πάνω από αυτή την βάση», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικά οι βάσεις

Βάσεις Ημερήσιων ΓΕΛ

Βάσεις Εσπερινών ΓΕΛ

Βάσεις Ημερήσιων ΕΠΑΛ

Βάσεις Εσπερινών ΕΠΑΛ

Βάσεις Αλλογενών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βάσεις Αλλογενών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Βάσεις 10% για Ημερήσια ΕΠΑΛ

Βάσεις 10% για Ημερήσια ΓΕΛ 2018

Βάσεις 10% για Ημερήσια ΓΕΛ 2017

Δείτε τα συγκριτικά των βάσεων

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017 - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ - ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018 - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

Πού μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματά σας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστάλθηκαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι.

Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (Αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ανηρτημένα στην ίδια πλατφόρμα, των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ