ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκη Παναγιώταρου - Μπαρμπαρούση για άσκοπους πυροβολισμούς

Καταδίκη Παναγιώταρου - Μπαρμπαρούση για άσκοπους πυροβολισμούς
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγή, Ηλία Παναγιώταρο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του πραξικοπηματία Νίκου Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που δικάζονται παράλληλα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ άλλων, ως μέλη της ηγετικής ομάδας σε εγκληματική οργάνωση, ήταν απόντες από το δικαστήριο που τους κήρυξε ενόχους για άσκοπους πυροβολισμούς.

Η υπεράσπιση των δύο πρώην βουλευτών ζήτησε την απαλλαγή τους επικαλούμενη «νομική πλάνη» καθώς όπως ανέφεραν οι συνήγοροι, οι εντολείς τους «θεώρησαν πως δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους», αφού «σε περιοχές της χώρας οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμο».

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι ανέφεραν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, όπου πήγαν και είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων οι δύο τότε βουλευτές. Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί βρήκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες που συνελέγησαν και μετά τις βαλιστικές εξετάσεις εντοπίστηκε πως είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ