ΕΛΛΑΔΑ

Συνέδριο στην Πάτρα: Πάνω από 70 εισηγητές αναλύουν στρατηγικές τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης

Συνέδριο στην Πάτρα: Πάνω από 70 εισηγητές αναλύουν στρατηγικές τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης

Σημείο συνάντησης εκπροσώπων του πολιτικού, επιστημονικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου αποτελεί και φέτος το 7ο Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη που διοργανώνει η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και θα πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019, στην Πάτρα.

Ανταγωνιστικότητα, καινοτομία, ποιοτικές θέσεις εργασίας και το νέο, σύγχρονο μοντέλο επιχειρηματικότητας, θέτουν το πλαίσιο της συζήτησης για τη διαμόρφωση συνθηκών περιφερειακής ανάπτυξης που συνδυάζεται με την ενσωμάτωση και αξιοποίηση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και καινοτομικών ιδεών.

Με τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις τους κυβερνητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, αιρετοί και των δύο βαθμίδων Αυτοδιοίκησης, διεθνείς προσωπικότητες εκπρόσωποι εθνικών φορέων και οργανισμών, εξειδικευμένοι επιστήμονες, διακεκριμένοι επιχειρηματίες θα συμμετέχουν σε ένα γόνιμο διάλογο γύρω από τις παραμέτρους που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία.

Από το βήμα του 7ου Συνεδρίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στη διάρκεια των τριήμερων εργασιών θα περάσουν οι υπουργοί Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης, Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, οι υφυπουργοί Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος είναι αρμόδιος για τη βιομηχανία και το εμπόριο, ενώ έχει επίσης κληθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας - Αχιλλέας Καραμανλής.

Μεταξύ των εισηγητών είναι και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt που θα τοποθετηθεί στην ενότητα «καινοτομία, επενδύσεις, εξωστρέφεια - Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την περιφέρεια».

Θα μιλήσουν ακόμη ο Δημήτρης Σκάλκος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και ο Γιώργος Στρατάκος Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ έχει κληθεί η Αλεξάνδρα Σδούκου Γενική Γραμματέας Ενέργεια και Φυσικών Πόρων. Την Αξιωματική Αντιπολίτευση θα εκπροσωπήσει ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

Άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, όπως ο Κώστας Αγοραστός Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), ο Νεκτάριος Φαρμάκης Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γιώργος Παπαναστασίου Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και ο Δημήτρης Παπαστεργίου Δήμαρχος Τρικκαίων θα αναφερθούν στο ρόλο των τοπικών κοινωνιών και το πώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ομιλίες των Gino Sabatini, President of the Forum of the Adriatic and Ionian Chambers of Commerce, President of Marche Chamber of Commerce, Άγγελου Παγκράτη Ειδικού Συντονιστή υπευθύνου για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματία στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, Επίτιμου Πρόεδρου ΑΛΛΗΛΟΝnet, Χρίστου Γκόγκου Senior Expert European Commission - DG Regional and Urban Policy "Greece and Cyprus", Θύμιου Μπόκια Προϊστάμενου Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης για Ισπανία και Πορτογαλία, Pierluigi Coppola, Professor in Transportation at the University of Rome Tor Vergata, Expert-advisor of the Italian Ministry of Infrastructure and Transport.

Ζητήματα ανάπτυξης και επενδύσεων θα προσεγγίσουν οι : Λούκα Κατσέλη Καθηγήτρια Οικονομικών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Γενικός Διευθυντής, Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Γρηγόρης Στεργιούλης Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της "Enterprise Greece" κ.α.

Περισσότεροι από 70 εισηγητές συζητούν στη βάση μιας ολιστικής στρατηγικής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και καταθέτουν τις απόψεις τους σε δώδεκα θεματικές ενότητες, που συνδυάζονται με συναντήσεις, κλειστές συνεδρίες και παράλληλες εκδηλώσεις.

Το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που πραγματοποιεί η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», έχει συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, όπως επίσης του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Το πλήρες πρόγραμμα του 7ου Συνεδρίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη είναι αναρτημένο στον ιστότοπο: http://www.pelopevents.gr/7o-Anaptiksiako-Synedrio-programma

Κάντε την εγγραφή σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ