ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν»

Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες - Πού θα «χτυπήσουν»
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Κακοκαιρία επικρατεί από χθες, Δευτέρα, το βράδυ στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά της χώρας, ενώ σήμερα οι βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Να υπενθυμίσουμε πως σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ. 

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στο Αιγαίο.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, από τo πρωί, όμως, θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Έως το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα παρουσιάζουν ισχυρές ριπές.

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές από σήμερα το πρωί έως και το βράδυ, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, τα ισχυρά φαινόμενα, τα οποία στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν, πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Από αργά το απόγευμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ