ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος πυροσβεστών: Εμπρησμός από τους ίδιους τους μετανάστες η φωτιά στη Μόρια

Πρόεδρος πυροσβεστών: Εμπρησμός από τους ίδιους τους μετανάστες η φωτιά στη Μόρια
INTIME

Για εμπρησμό στη Μόρια έκανε λόγο ο πρόεδρος των πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος, υποστηρίζοντας πως τη φωτιά μέσα στο κέντρο κράτησης, την έβαλαν μετανάστες που δεν θέλουν να μετακινηθούν από τους οικίσκους, για να μπουν στη θέση τους ευπαθείς ομάδες, όπως γυναίκες και παιδιά.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, υποστήριξε ότι στη Μόρια γίνεται ανακατανομή όσον αφορά στα κοντέινερ. Κάποιοι καλούνται να μετακινηθούν για να πάρουν τη θέση τους γυναίκες και παιδιά.

«Αυτοί που βγαίνουν, δεν θέλουν να αφήσουν τους οικίσκους και βάζουν φωτιά», είπε ο Γιώργος Ντίνος. «Η πρώτη εκτίμηση είναι πως οι οικίσκοι καίγονται για αυτόν το λόγο», σημείωσε και πρόσθεσε πως η φωτιά ήταν εμπρησμός και «για αυτό δεν μας άφησαν να φτάσουμε στο σημείο».



Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, μετανάστες επιτέθηκαν στους πυροσβέστες που έφτασαν στη Μόρια για να σβήσουν τη φωτιά. «Σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, τα έσπασαν με πέτρες, πήραν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, ασυρμάτους, κράνη, τις τσάντες τους και τους έβαλαν φωτιά δίπλα από τ’ αμάξι».

Ο Γ. Ντίνος είναι εκείνος που τράβηξε το video που ανέβηκε στο Facebook χθες βράδυ από τους πυροσβέστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ