ΕΛΛΑΔΑ

Χειρόφρενο σηκώνουν τρένα και προαστιακός την Πέμπτη

Χειρόφρενο σηκώνουν τρένα και προαστιακός την Πέμπτη
ΙΝΤΙΜΕ/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικώνμε αποτέλεσμα τα τρένα και ο προαστιακός να παραμείνουν ακινητοποιημένα. 

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως στη συνάντηση της Π.Ο.Σ. με τις διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Τρίτη, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, «οι απαντήσεις που έλαβαν δεν αποτελούν ούτε βάση για περαιτέρω συζήτηση».

«Ταυτόχρονα η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του ΟΣΕ που έχει υπογραφεί από το Μάρτιο βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει υπογραφεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση», σημειώνουν οι εργαζόμενοι, συμπληρώνοντας ότι «μετά από αυτό, υλοποιούμε την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019».

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει αύριο το πρωί στις 10.30’ έξω από το κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 15:00 έχει επίσης προκηρύξει για την Πέμπτη, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, αίτημά τους είναι η τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ), η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ.

Οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την ίδια ημέρα από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Ωστόσο, ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο απεργίας, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

Τέλος, το τραμ θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 9 έως και τις 3 το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ