ΕΛΛΑΔΑ

Ριχάρδος Μυλωνάς: Πλήρης απαλλαγή από τις κατηγορίες λαθρεμπορίας χρυσού

Ριχάρδος Μυλωνάς: Πλήρης απαλλαγή από τις κατηγορίες λαθρεμπορίας χρυσού
INTIME

Εν αναμονή του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών βρίσκεται πλέον ο Ριχάρδος Μυλωνάς.

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος πρότεινε την πλήρη απαλλαγή του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ, στην ίδια πρόταση εισηγείται απαλλαγή και των 62 κατηγορουμένων για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία.

Η εισαγγελική πρόταση κατατέθηκε σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο και βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφό της και η ΑΑΔΕ.

Κατά συνέπεια, το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Ριχάρδος Μυλωνάς και επτά συγκατηγορούμενοί του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά δυο εβδομάδες αργότερα βγήκαν και πάλι, όταν οι συνήγοροί τους βρήκαν «τρύπα» στη δικογραφία και επικαλέστηκαν την τελωνειακή νομοθεσία βάσει της οποίας δεν υπήρχε παράνομη πράξη.

Η οριστική κρίση της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου και αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ