ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα με χιονοπτώσεις στην Αττική

ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα με χιονοπτώσεις στην Αττική
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο, ο καιρός με την ΕΜΥ να κάνει λόγο για χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τις επόμενες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ ενισχυμένους βοριάδες και τις χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, με επίκεντρο την Αττική. Όπως απεικονίζεται στους καιρικούς χάρτες, η χιονόπτωση θα χτυπήσει από σήμερα το πρωί τη Στερά Ελλάδα και την Αττική, με τα φαινόμενα να παραμένουν στο λεκανοπέδιο μέχρι και τη Δευτέρα.

Πού και πότε θα χιονίσει σύμφωνα με τους καιρικούς χάρτες του συστήματος "Ποσειδών"

Σάββατο 08:00

saturday600 copy

Σάββατο 14:00

saturday12 copy

Σάββατο 20:00

saturday18 copy

Κυριακή 08:00

sunday06 copy

Κυριακή 20:00

sunday18 copy

Δευτέρα 02:00

monday00 copy

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα, Σάββατο, εκτός από τα ορεινά και ημιορεινά, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική), των Σποράδων, της Εύβοιας, της Ανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως Ανατολική Μαγνησία) και της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής)

Αυξημένη πιθανότητα για πυκνότερες χιονοπτώσεις εμφανίζουν οι νομοί Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και η Εύβοια, όπου κατά τόπους θα υπάρξει χιονόστρωση.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές και κατά κανόνα ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, βορειοανατολικά και δυτικά τμήματα. Πυκνότερες θα είναι οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά ορεινά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου ενδέχεται να εκδηλωθούν σε νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και των Βόρειων Κυκλάδων, ενώ στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλωθεί χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ισχυροί μεταβλητοί έως 7 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν κατακόρυφη πτώση και θα εκδηλωθεί παγετός που στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Για αύριο, Κυριακή, προβλέπονται λίγες χιονοπτώσεις, τοπικά αυξημένες κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα με χιονόνερο κατά περιόδους και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην Αττική θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν έως 8 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Την Δευτέρα το πρωί σημαντική χιονόπτωση σε όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική. Όπως βλέπουμε στο χάρτη τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα ειδικά στους ορεινούς όγκους. Χιόνια και σε αρκετές περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου. Βροχές στην βόρεια Ελλάδα ειδικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ειδικά κατά τις βραδινές ώρες όταν και υπάρχει σημαντική πιθανότητα για παγετό. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί βόρειοι έως 7-8 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο μεταβλητοί έως 7 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ