ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η μητέρα της 19χρονης που βιάστηκε: «Αν αντιστεκόταν, θα κατέληγε σαν την Τοπαλούδη»

Συγκλονίζει η μητέρα της 19χρονης που βιάστηκε: «Αν αντιστεκόταν, θα κατέληγε σαν την Τοπαλούδη»
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Η νέα δεύτερη κατά σειρά αναβολή εκδίκαση της υπόθεσης για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης κοπέλας με αναπηρία στη Ρόδο, με δράστες τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και έναν νεαρό Ρομά, ξύπνησε για μια ακόμη φορά τον εφιάλτη.

Η μητέρα της 19χρονης κοπέλας συντετριμμένη από τα όσα έχουν συμβεί αλλά και τη συμπεριφορά των δραστών στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω μίλησε στη RealNews:

«Ο ένας εκ των δραστών (σ.σ ο 21χρονος από την Αλβανία) με μεγάλη αυθάδεια και θράσος πέρασε από μπροστά μας μέσα στο δικαστήριο και φώναζε ότι είναι αθώος. Θα έπρεπε να ντρέπεται για όσα έκανε και να έχει τα μάτια του κάτω στη γη. Να ντρέπεται να μας αντικρίσει. Το υποψιαζόμασταν ότι θα ζητούσε για δεύτερη φορά αναβολή. Αυτή η καθυστέρηση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση» ανέφερε η μητέρα του θύματος. Και συμπληρώνει με πόνο καρδιάς: «Μόνο το γεγονός ότι, αν αντιστεκόταν το παιδί μας, πιθανόν θα είχε την ίδια κατάληξη με την Ελένη Τοπαλούδη είναι αρκετό… Θα το βρίσκαμε πνιγμένο στη θάλασσα ή θα αναζητούσαμε ακόμη το πτώμα του».

«Τρεις μέρες πριν τον βιασμό της κόρης μου σκότωσε την Ελένη»

Ο πατέρας της 19χρονης που από μικρή αντιμετωπίζει πρόβλημα σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα δήλωσε απογοητευμένος από την καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης. «Αδυνατώ να πιστέψω έναν κατηγορούμενο, ο οποίος τρεις μέρες πριν τον βιασμό της κόρης μου είχε διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα, σκότωσε την Ελενίτσα, γιατί μιλάμε με τον κ. Γιάννη (σ.σ πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη). Είναι άσχημο να ακούς έναν πατέρα να λέει ότι αυτή τη στιγμή εκείνος και η σύζυγός του νιώθουν ζωντανοί νεκροί. Καταλαβαίνω ότι ο πόνος της οικογένειας Τοπαλούδη είναι μεγαλύτερος από τον δικό μου. Δηλώνω τη συμπαράστασή μου σε αυτόν τον πατέρα, ο ένας συμπαραστέκεται στον άλλον. Είναι κοντά μας και θέλει να ακούσει το αποτέλεσμα για αυτά τα τρία καθάρματα γιατί στην ουσία τρία είναι» αναφέρει ο πατέρας της 19χρονης.

Όπως λέει, ζητά από τη Δικαιοσύνη να αποδώσει στους δράστες βαρύτατες ποινές, όχι μόνο για να ικανοποιηθεί η οικογένειά του –κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί- αλλά για να αντιληφθεί ο κόσμος ότι υπάρχει δικαιοσύνη. «Να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία. Γιατί αν πέσουν στα μαλακά, μπορεί να γίνει και μόδα ή να ξανακάνουν τα ίδια. Στην υπόθεση της κόρης μου υπήρξαν άλλες δύο κοπέλες που κατέθεσαν ότι κακοποιήθηκαν από τους δράστες. Όταν το παιδί αντίκρισε τον Αλβανό έτρεμε σαν ψάρι. Φοβήθηκε, αλλά είναι λογικό αφού μαρτύρησε στα χέρια τους. Στη συνέχεια συνήλθε, αλλά για να το ξεπεράσει είναι πολύ δύσκολο» τονίζει χαρακτηριστικά ο πατέρας του βασανισμένου κοριτσιού.

Επιδεινώθηκε η υγεία της κοπέλας

Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε ο πατέρας της 19χρονης η υγεία της μετά τον βιασμό επιδεινώθηκε. «Πηγαίνουμε συνέχεια στους γιατρούς. Δεν ξέρουμε πώς να κάνουμε καλά το παιδί. Λόγω της νόσου πού έχει οι γιατροί μας λένε ότι δεν θεραπεύεται αλλά μπορεί να επιδεινωθεί. Αυτό συνέβη. Η αναπηρία της από το 67% πήγε στο 80%» λέει σχολιάζοντας παράλληλα ότι:

«Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν όχι μόνο με ποινή αλλά και με ψυχική οδύνη για αυτό που έκαναν. Να επωμιστούν τα έξοδα γιατί αυτοί φταίνε που επιδεινώθηκε η υγεία της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ