ΕΛΛΑΔΑ

«Έξυπνες» συσκευές & στοχευμένες περιπολίες στη «μάχη» κατά της εγκληματικότητας

«Έξυπνες» συσκευές & στοχευμένες περιπολίες στη «μάχη» κατά της εγκληματικότητας
ΙΝΤΙΜΕ

Στη «μάχη» για την πάταξη της εγκληματικότητας και 1.200 συσκευές smart police, τις οποίες παρέλαβε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και θα διατεθούν σε μονάδες της αστυνομίας.

Στην ουσία πρόκειται για μικρές ηλεκτρονικές συσκευές με τις οποίες ο αστυνομικός θα μπορεί να ελέγχει όταν σταματά κάποιον στο δρόμο από τα δακτυλικά του αποτυπώματα μέχρι αν υπάρχει σε βάρος του διωκτικό έγγραφο ή εάν η ελληνική αστυνομία τον αναζητά για κάποιο λόγο.

Με αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές θα γίνει πιο εύκολη η διαδικασία ελέγχου ενός υπόπτου και δεν θα χρειάζεται η προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα.

Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, οι εστιασμένες περιπολίες από μεικτά κλιμάκια της άμεσης δράσης της τάξης και της ασφάλειας αλλά και η μετακίνηση των επιχειρησιακών μονάδων -γνωστών και ως «πάνθηρες»- αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες του νέου επιχειρησιακού σχεδίου με το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. ελπίζει να μειώσει την εγκληματικότητα και να αντιμετωπίσει τις κλοπές και τις διαρρήξεις που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί.

Οι επιτελείς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής εφαρμόζουν από το πρωί ένα σχέδιο αστυνόμευσης που βασίζεται αρχικά στην ποιοτική έρευνα του εγκλήματος.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τον αριθμό των κλοπών που έχουν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα, έχουν καταρτίσει περιπολίες σε συγκεκριμένους δρόμους.

Βασικό στοιχείο, πάντως, είναι ο σχηματισμός ενός ιδιόμορφου «αποκλεισμού» της Δυτικής Αττικής από περιπολίες.

Και αυτό γιατί οι Αρχές εκτιμούν ότι κατά βάση οι ληστές και οι διαρρήκτες που «χτυπούν» στην Αττική είτε φεύγουν από περιοχές της Δυτικής Αττικής είτε επιστρέφουν εκεί για να βρουν καταφύγιο μετά τις κλοπές.

Παράλληλα, η επιχειρησιακή ομάδα «πάνθηρες» αποχωρεί από τα τουριστικά σημεία της Αθήνας και θα εγκατασταθεί στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Άγιο Ελευθέριο και στην πλατεία Αττικής.

Αυξάνονται δε, οι ομάδες της ΟΠΚΕ στη Δυτική Αττική από οκτώ που ήταν μέχρι σήμερα σε 16.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει δώσει περιθώριο μιας εβδομάδας στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. να αποδώσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ