ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότεροι από 1.900 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Περισσότεροι από 1.900 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα από τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα, 13 προς 14 Οκτωβρίου, μέχρι τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή, 20 προς Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Τα «πρωτεία» στις αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου έχει η Μυτιλήνη στην οποία πέρασαν 820 άτομα, ενώ στη Χίο πέρασαν 464 άτομα και στη Σάμο 624.

Σήμερα, Δευτέρα και μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη πέρασαν 80 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 42 και στη Σάμο 195.

Παράλληλα, συνολικά 700 αιτούντες άσυλο αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός, θα φτάσει στο λιμάνι της Σάμου το ταχύπλοο PAROS Jet το οποίο θα παραλάβει τους αιτούντες άσυλο.

Στο μεταξύ μεταφέρθηκαν σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου στήθηκαν σκηνές, οι αιτούντες άσυλο που είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό του ΚΥΤ και έμεναν σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ