ΕΛΛΑΔΑ

Τον τρόμο έζησε ταξιτζής στην Κρήτη: Τον χτύπησαν με σφυρί για να του αρπάξουν 50 ευρώ

Τον τρόμο έζησε ταξιτζής στην Κρήτη: Τον χτύπησαν με σφυρί για να του αρπάξουν 50 ευρώ
INTIME/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εφιαλτικές στιγμές έζησε στα χέρια δύο νεαρών ένας 59χρονος ταξιτζής από την Μεσσαρά στην Κρήτη.

 

Ο άνδρας δέχθηκε επίθεση με σφυρί στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια έσφιξαν γύρω από το λαιμό του μία ζώνη. Και όλα αυτά για να του αποσπάσουν... 50 ευρώ.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Φαιστού, οι οποίοι έφτασαν πολύ γρήγορα στον τόπο του συμβάντος και κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους δύο δράστες, 23 ετών. Ο δεύτερος δράστης αναζητείται, όμως ο εντοπισμός του θεωρείται θέμα χρόνου αφού τα στοιχεία του είναι γνωστά.

Ο 59χρονος μετέβη σε κατάσταση σοκ στο Κέντρο Υγείας των Μοιρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό

Οι δύο δράστες, που φέρεται να είναι ρουμανικής καταγωγής, κάλεσαν ταξί προκειμένου να μεταβούν δήθενα από το Πετροκεφάλι σε ένα καφενείο στις Μοίρες. Επιβιβάστηκαν και ζήτησαν από τον οδηγό να κινηθεί από συγκεκριμένη διαδρομή μέσα από χωματόδρομους.

Σύμφωνα πάντα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο ένας εκ των δύο δραστών καθόταν στη θέση του συνοδηγού και ο άλλος στο πίσω κάθισμα όταν τον απείλησαν.

Ο συνοδηγός έβγαλε από το μπουφάν ένα σφυρί-τσεκούρι (διπλής χρήσης) με το οποίο τον χτύπησε στο κεφάλι. Ο ταξιτζής προσπάθησε να αντισταθεί.

Το αυτοκίνητο, όπως περιγράφουν περίοικοι, έκανε ζιγκ-ζαγκ και αυτό «θορύβησε» κάποιους κατοίκους που θεώρησαν σκόπιμο να καλέσουν την Αστυνομία.

Επιπλέον ο άλλος δράστης που καθόταν στο πίσω κάθισμα, χρησιμοποίησε μία ζώνη στο λαιμό του οδηγού, την οποία έσφιξε τόσο πολύ που ο οδηγός κόντεψε να χάσει τις αισθήσεις του.

Το μαρτύριό του τελείωσε σε αγροτική περιοχή έξω από το χωριό και αφού είχαν ξεσηκωθεί κάτοικοι και Αστυνομία. Άνδρες του Α.Τ. Φαιστού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο συνοδηγό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού και για επικίνδυνη σωματική βλάβη και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ