ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των πανεπιστημιακών τμημάτων που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των πανεπιστημιακών τμημάτων που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε άμεση αναστολή λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων που ιδρύθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα τμήματα αυτά «δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη Κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από πελατειακές λογικές και ευκαιριακές διευθετήσεις».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα 37 νέα πανεπιστημιακά τμήματα που θα λειτουργούσαν, όπως προέβλεπε ο νόμος Γαβρόγλου, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας.

Τα τμήματα αυτά θα εντάσσονταν στο φετινό μηχανογραφικό, το οποίο θα συμπλήρωναν οι μαθητές που πάνε φέτος Γ' Λυκείου.

Μετά τη κατάργηση της Νομικής Σχολής της Πάτρας και την αναστολή των διετών προγραμμάτων για αποφοίτους των ΕΠΑΛ, η ηγεσία του υπουργείου προχωρά σε αυτή την απόφαση ρίνοντας πως τα υπόλοιπα 36 τμήματα δεν πληρούν τις σχετικές ακαδημαϊκές προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η υπουργός Νίκη Κεραμέως όσο και ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης είχαν ταχθεί κατά της αναδιαμόρφωσης του νέου ακαδημαϊκού χάρτη, υποστηρίζοντας ότι οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ έγιναν χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Δείτε εδώ τον πίνακα των προς αναστολή τμημάτων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ