ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια σήμερα

Φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια σήμερα
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, φοιτητές κλείνουν τη μία σχολή μετά την άλλη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, καθώς και για τις εικόνες βίας που διαδραματίστηκαν έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ, όταν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. χτύπησαν φοιτητές.

Την ίδια στιγμή, φοιτητικές παρατάξεις δίνουν σήμερα νέο «ραντεβού» στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο δόγμα «νόμος και τάξη στα πανεπιστήμια».

Οι φοιτητές πραγματοποιούν στις 12:00 το μεσημέρι συλλαλητήριο στα Προπύλαια και από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Τα αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πορείας αναμένονται να είναι δρακόντεια, καθώς οι αρχές φοβούνται ότι μπορεί να μετατραπεί και πάλι το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο μάχης.

Μπαράζ καταλήψεων

Εν τω μεταξύ, από την Τρίτη, ξεκίνησε μπαράζ καταλήψεων σε σχολές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και την καταπάτηση του ασύλου από τους αστυνομικούς, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές.

Το κλίμα ενόψει των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο δυναμιτίζεται επικίνδυνα.

Μέχρι στιγμής στο «χορό» των καταλήψεων έχουν μπει φοιτητικοί σύλλογοι αρκετών σχολών σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, κλειστά θα είναι έως και την Κυριακή το Γεωπονικό, το Πάντειο, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, αρκετά τμήματα του ΕΚΠΑ όπως το Μαθηματικό, το Φυσικό, η Ιατρική και η Νομική, καθώς και το Γεωλογικό.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατάληψη έως και την Κυριακή έχουν αποφασίσει οι φοιτητές σε όλες τις σχολές του ιδρύματος ενώ κλειστά θα παραμείνουν και αρκετά τμήματα στο Αριστοτέλειο (Φιλολογίας, Ιστορικό – Αρχαιολογικό, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κ.α.).

Αποφάσεις για καταλήψεις υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Πάτρας (Βιολογίας, Μαθηματικό, Πολιτικών Μηχανικών κ.α.) ενώ σήμερα θα υπάρξουν και νέες συνεδριάσεις φοιτητικών συλλόγων προκειμένου να ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ