ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Άνοιξαν οι πύλες για τις εκδηλώσεις μνήμης

Επέτειος Πολυτεχνείου 2019: Άνοιξαν οι πύλες για τις εκδηλώσεις μνήμης
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή οι κεντρικές εκδηλώσεις για την 46η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και κορυφώνονται την Κυριακή, με την καθιερωμένη πορεία μνήμης προς την αμερικανική πρεσβεία.

Από το πρωί αρκετοί είναι αυτοί που έχουν περάσει από το κτήριο της Πατησίων για να αφήσουν ένα λουλούδι, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι καταθέσεις στεφάνων από συλλόγους, επαγγελματικές ομάδες, πολιτικά κόμματα και την Βουλή.

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο, προς τιμήν της αντιδικτατορικής εξέγερσης της νεολαίας το Νοέμβριο του 1973.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Γιάννης Καλιάννος από τη ΝΔ, Κώστας Ζαχαριάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 και Σπύρος Δημοσχάκης από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής.

Το ιστορικό κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 9:30 έως τις 21:00 σήμερα και αύριο, Σάββατο, ενώ την Κυριακή οι πύλες του ιδρύματος θα παραμείνουν ανοιχτές έως τη μία το μεσημέρι.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής, στις 16:00 .

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στο ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) εξέφρασε την ανησυχία της ενόψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων, για την 46η επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Με δηλώσεις του, ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ) να κλείσει το ίδρυμα έως την Κυριακή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από σήμερα Παρασκευή, εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα της προσέλευσης του κόσμου, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Πολυτεχνείο στην Πατησίων και μέχρι το ύψος της πλατείας Κάνιγγος, με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και όποτε απαιτείται διακοπή της κυκλοφορίας.

Τα μέτρα θα κορυφωθούν την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 12 το μεσημέρι θα αρχίσουν να επεκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ