ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Αλβανία: Επέστρεψε η ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Αλβανία: Επέστρεψε η ΕΜΑΚ

Επέστρεψε η ομάδα της ΕΜΑΚ που επιχειρούσε στην Αλβανία τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας το απόγευμα της Παρασκευής. Μαζί τους ήταν και δύο εκπαιδευμένοι σκύλοι που συμμετείχαν στις έρευνες και οι οποίοι έπαιξαν επίσης καθοριστικό ρόλο στην ανεύρεση αγνοουμένων.

Σημειώνεται πως η ανταπόκριση της Ελλάδας, σε αίτημα των αλβανικών Αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή ειδικού κλιμακίου πολιτικών μηχανικών στις πληγείσες περιοχές από τον καταστροφικό σεισμό, ήταν άμεση.

Παράλληλα, μετά από συνεννόηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη αναχώρησε σήμερα ειδική ομάδα της ΓΔΑΕΦΚ (Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) του υπουργείου Υποδομών και του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) αποτελούμενη από 16 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ