ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Δύο νέες δονήσεις μετά τα 5,3 Ρίχτερ

Σεισμός Κρήτη: Δύο νέες δονήσεις μετά τα 5,3 Ρίχτερ
INTIME

Έντονη είναι η μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη, μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ειδικότερα, δέκα λεπτά μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου εντοπίζεται λίγο πιο πάνω από το Παλαίκαστρο Σητείας με εστιακό βάθος 32,7 χιλιόμετρα, ακολούθησε μετασεισμός έντασης 3,3 Ρίχτερ ενώ πενήντα λεπτά αργότερα (00:50) στο ίδιο σημείο καταγράφηκε νέος σεισμός έντασης 3,1 Ρίχτερ.

Οι χθεσινοβραδινοί σεισμοί έρχονται να προστεθούν στην έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στο νησί και την γύρω περιοχή το τελευταίο διάστημα, με τους σεισμολόγους να τονίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε χθες μιλώντας στο CNN Greece ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ευθύμιος Λέκκας.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής ανέφερε πως ο συγκεκριμένος σεισμός δεν συνδέεται με εκείνους που καταγράφηκαν δυτικά της Κρήτης ενώ παράλληλα τόνισε πως όλοι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ