ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάνδρι: Ποιους «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο αστυνομικού

Χαλάνδρι: Ποιους «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο αστυνομικού
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Από κρατούμενους -που το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει επιχειρήσεις ελέγχου στα κελιά τους- θεωρούν οι Αρχές ότι προέρχεται η εντολή για την ανατίναξη του αυτοκινήτου του αστυνομικού, που είναι προϊστάμενος της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν μασούρι δυναμίτιδας και προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στην πιλοτή πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι.

Ο αστυνομικός είναι επίσης προϊστάμενος της νέας επιχειρησιακής ομάδας των φυλακών, η οποία το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί ελέγχους σε κελιά κρατουμένων, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Οι Αρχές που επιχειρούν το περιστατικό έχουν καταλήξει πως κίνητρο της βομβιστικής ενέργειας είναι λόγοι αντεκδίκησης, ενώ εκτιμούν ότι η εντολή δεν δόθηκε από τα πρόσωπα τα οποία είχαν ζητήσει τον εμπρησμό του αυτοκινήτου της διευθύντριας του ψυχιατρείου Κορυδαλλού.

Όσον αφορά το αυτοκίνητο του αστυνομικού, στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας έχουν μπει συγκεκριμένοι βαρυποινίτες, ενώ ανησυχητικό παραμένει το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχει ακόμη επικοινωνία ηθικών και φυσικών αυτουργών για τον σχεδιασμό και την εντολή τέτοιων έκνομων ενεργειών.

Ο αστυνομικός, αυτή την ώρα, καταθέτει στην Ασφάλεια Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ