ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία του Ρουβίκωνα στην πλατεία Κολωνακίου – Τρικάκια και συνθήματα

Πορεία του Ρουβίκωνα στην πλατεία Κολωνακίου – Τρικάκια και συνθήματα
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πορεία στην πλατεία Κολωνακίου πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σύμφωνα με ανάρτηση ηγετικού στελέχους της συλλογικότητας, στην πορεία στην πλατεία και τους γύρω δρόμους συμμετείχαν περίπου 100 άτομα.

«100 περίπου σύντροφοι-ες πραγματοποιήσαμε πριν λίγο πορεία στην πλατεία Κολωνακίου και στους γύρω δρόμους. Πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους. Αποχωρήσαμε όλοι χωρίς πρόβλημα» αναφέρει σε ανάρτησή του.

Η αναρχική ομάδα ανάρτησε και κείμενο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εξηγώντας τους λόγους της παρέμβασης:

«Υπάρχει μια τελείως λανθασμένη πεποίθηση ότι τα «Εξάρχεια» είναι μια περιοχή στον χάρτη που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Αλεξάνδρας , Χαριλάου Τρικούπη και τον λόφο του Στρέφη. Εκεί είναι όντως μια περιοχή της μητρόπολης που για την ώρα ονομάζεται Εξάρχεια, εκεί επίσης για δεκαετίες έχει υπάρξει μια μερική εδαφικοποίηση ριζοσπαστικών πολιτικών κινημάτων μια υπερσυσσώρευση οργανωμένων ή αυθόρμητων πολιτικών ή πολιτισμικών αρνήσεων» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας:

«Κατά μία διαβολική σύμπτωση δίπλα στην γειτονιά των Εξαρχείων υπάρχει μια άλλη εξίσου εμβληματική γειτονιά της μητρόπολης, το Κολωνάκι. Προϊόν κι αυτή μιας ιστορικότητας μοιράζεται πολλές ομοιότητες με τα Εξάρχεια. Έχει κι αυτή ας πούμε λόφο, αν και πολύ ψηλότερο, είναι το ίδιο μουντό αστικό τοπίο, αν και πιο τακτοποιημένο, είναι γεμάτη μαγαζιά και χώρους διασκέδασης, αν και πολύ ακριβότερα, ανθεί κι εκεί η εμπορία ναρκωτικών αν και πολύ καλύτερη ποιότητας, υπάρχουν και εκεί διάφορες νόμιμες ή παράνομες μαφίες αν και ασχολούνται με την χοντρική σε αντίθεση με την λιανική των Εξαρχείων.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι Εξάρχεια και Κολωνάκι είναι αντεστραμμένα είδωλα.

Το ένα για τους προλετάριους, την βάση, το άλλο για τους αστούς, την κορυφή. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε το γεγονός ότι και οι δύο γειτονιές εξυπηρετούνται με τα ίδια ΜΜΜ, κάτι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους της τάξης μας… Το Κολωνάκι είναι ένας προφανής πειρασμός...

Δεν είμαστε βέβαια οι πρώτοι που σκεφτήκαμε το Κολωνάκι, και στο παρελθόν κομμάτια του κινήματος είχαν παρέμβει στην περιοχή. Και δεν είμαστε και οι πρώτοι που σκεφτήκαμε ότι ο αγώνας της περιόδου είναι διμέτωπος.

Από την μία να υπερασπιστούμε τα Εξάρχεια και από την άλλη να επεκτείνουμε τα «Εξάρχεια» και σε άλλες γειτονιές, κι αυτό δεν είναι απλά μια τακτική αναγκαιότητα είναι στρατηγική επιλογή. Ενας διμέτωπος αγώνας ενός κινήματος που φάνηκε τόσο την 17η Νοέμβρη όσο και την 6η Δεκέμβρη. Εμείς εκεί θα είμαστε, τα Εξάρχεια εκεί θα είναι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ