ΕΛΛΑΔΑ

Τι δηλώνει ο δήμαρχος Σάμου για τη λεκτική του επίθεση κατά προσφύγων

Τι δηλώνει ο δήμαρχος Σάμου για τη λεκτική του επίθεση κατά προσφύγων
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Για την ένταση και τη λεκτική του επίθεση κατά προσφύγων και μεταναστών την Τρίτη στη Σάμο, μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Στάντζος.

«Ήταν μια κατάσταση έκρυθμη που δείχνει την κατάληξη της επιχείρησης κατάληψης της πλατείας από νεαρούς που δεν είχαν αίτημα αλλά αποφάσισαν να κάνουν πορεία στον κεντρικό δρόμο και να καταλάβουν την πλατεία με μέλη ΜΚΟ αμφιβόλου προέλευσης. Εκεί υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας και δικιά μου» δήλωσε ο κ. Στάντζος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφυγες και μετανάστες μετά την αρχική εκδίωξή τους «επέστρεψαν και έσπασαν πέντε αυτοκίνητα πιο δυναμωμένοι για να καταλάβουν την πλατεία».

Ενώ, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, συμπλήρωσε πως «Δεν είχαν κάποιο σύνθημα, δεν είχαν κάποιο αίτημα».

Ο κ. Στάντζος μίλησε επίσης για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης τονίζοντας ότι «έχουμε προβλήματα έντονης παραβατικότητας».

Τέλος, παρατήρησε ότι «ο χειμώνας δεν βοηθάει και οι ροές συνεχίζονται» κάνοντας ταυτοχρόνως λόγο για αριθμούς που δεν είναι διαχειρίσιμοι, καθώς «έχει διπλασιαστεί ο πληθυσμός της πόλης στο Βαθύ».

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος πήγε το μεσημέρι της Τρίτης στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα και έδιωξε τον κόσμο που βρίσκονταν εκεί.

Σε βίντεο, που καταγράφηκε από το Samos24.gr, ο δήμαρχος δήλωσε:

«Ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αναλάβουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους» και πρόσθεσε:

«Θέλουμε λύση αυτή τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!».

Επίσης, στο βίντεο ακούγεται ο ίδιος να βρίζει πρόσφυγες και μετανάστες όπως και ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ