ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Μνημόνια συνεργασίας με κινεζική πόλη για το Απολιθωμένο Δάσος

Μυτιλήνη: Μνημόνια συνεργασίας με κινεζική πόλη για το Απολιθωμένο Δάσος
STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μνημόνια συνεργασίας με την πόλη Σουίνιγκ της επαρχίας Σιτσουάν, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, υπέγραψαν το πρωί στη Μυτιλήνη.

Ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος, υποδέχτηκε στο γραφείο του, στην Καλλονή, την υψηλόβαθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία του Δήμου Σουίνιγκ, με επικεφαλής την διευθύντρια της Μόνιμης Επιτροπής και υπεύθυνης Επικοινωνίας του Δήμου, Του Χονγκ, η οποία βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί στο πλαίσιο δράσεων του Γεωπάρκου Μυτιλήνης.

Και ο δήμαρχος Στρατής Κύτελης, υπέγραψε το μνημόνιο με τους Κινέζους αξιωματούχους.

Τα μνημόνια υπογράφτηκαν με πρωτοβουλία του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Νίκου Ζούρου, που εδώ και χρόνια αναδεικνύει το Απολιθωμένο Δάσος, προσελκύοντας το ενδιαφέρον φορέων από την Κίνα που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τις προσπάθειες ανάδειξης και αξιοποίησης των φυσικών μνημείων του πλανήτη.

Μάλιστα, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, με σκοπό την προστασία και συντήρηση των απολιθωμάτων του Εθνικού Γεωπάρκου Σεχόνγκ και της αναγνώρισης της περιοχής του Δήμου Σουίνιγκ της Κίνας ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ