ΕΛΛΑΔΑ

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας
Φωτογραφία αρχείου ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στον «ύπνο» έπιασε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση η ομάδα των κουκουλοφόρων που κατάφερε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, την οδό Μητροπόλεως, να προκαλέσει φθορές σε ένα σούπερ μάρκετ, μια καφετέρια και ένα ATM. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και καμία προσαγωγή.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, ότι μετά τις πρωινές επιχειρήσεις η αστυνομία θα ήταν σε «κόκκινο συναγερμό» περιμένοντας την αντίδραση του αντιεξουσιαστικού χώρου, παρόλα αυτά, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση δεν κατάφερε να αποτρέψει την καταδρομική επίθεση.

Προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι η επίθεση έγινε στο πιο καλά φρουρούμενο σημείο της Αθήνας και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές -όταν θεωρητικά οι αστυνομικές δυνάμεις και οι περιπολίες είναι αυξημένες.

Και μέσα σε όλα αυτά, θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και το δεδομένο ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πριν από λίγες ημέρες είχε ζητήσει να αυξηθούν οι περιπολίες στους δρόμους, να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις. Αυτή την ώρα και κατόπιν εορτής στο σημείο έχουν σταλεί διμοιρίες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να κάνουν προσαγωγές.

Την ίδια ώρα, το βράδυ της Τετάρτης έβαλαν φωτιά και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί στην πλατεία Εξαρχείων – πριν προλάβει να φτάσει η διμοιρία.

79644960 590296208455890 8731541695268651008 n

ΔΗΜΟΦΙΛΗ