Δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε όμως να επιβεβαιωθεί από το νοσοκομείο «Ελπίς» ότι ο τραυματισμός της 28χρονης γυναίκας κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι την Τετάρτη, οφείλεται σε πλαστική σφαίρα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» Χρήστος Βαράκης δήλωσε στο CNN Greece ότι η φωτογραφία που συνοδεύει την καταγγελία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση πράγματι προέρχεται από το βιβλίο καταγραφής συμβάντων του νοσοκομείου. Όπως διευκρίνισε, η 28χρονη προσήλθε χθες το πρωί, στις 11:00 στο νοσοκομείο, συνοδεία αστυνομικού.

Από την ιατρική εξέταση διαπιστώθηκε εκδορά και αιμάτωμα στον αριστερό μαστό. Η ίδια δήλωσε πως ο τραυματισμός προήλθε από πλαστική σφαίρα και καταγράφηκε ως ιστορικό. Καθώς ήταν καλά στην υγεία της η 28χρονη αποχώρησε, και πάλι συνοδεία αστυνομικού. Όπως επισημαίνει ο κ. Βαράκης, δεν μπορεί να πει το νοσοκομείο, εάν το τραύμα οφείλεται σε πλαστική σφαίρα ή σε ελαστική μπάλα.

ΕΛΑΣ: Δεν χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες αλλά ελαστικές μπάλες

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ΕΛΑΣ απάντησε στην ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση για τα περί χρήσης πλαστικής σφαίρας από πλευράς της αστυνομίας στο Κουκάκι.  

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία τονίζει πως είναι «απολύτως ψευδές ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα».

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις -που όπως διευκρινίζεται διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση- συσκευές τύπου Manuhrin, που εκτοξεύουν «μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς».

«Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, και καταλήγει λέγοντας:

«Για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες».

Ραγκούσης: Ασκήθηκε αστυνομική βία στο Κουκάκι 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε σήμερα νέα επίθεση στην κυβέρνηση με φόντο την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει πως με βάση τις «επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες».

«Πρώτον. Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Ραγκούσης, και συμπληρώνει: «Δεύτερον. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει «μνημειώδη ως προς το θράσος της και τα ψέματά της πως δήθεν δεν ασκήθηκε αστυνομική βία κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ» την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Όσα παράνομα κι αντισυνταγματικά έγιναν εντός της ιδιοκτησίας Ινδαρέ, ήταν αναπόσπαστο μέρος της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης του όμορου κτιρίου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ψεύτες και όσους τους στηρίζουν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνον έχει την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, αλλά πλέον αποδεικνύεται και ως μία ψευδόμενη κι αδίστακτη κυβέρνηση η οποία συκοφαντεί και τραυματίζει αθώους πολίτες όπως η οικογένεια Ινδαρέ, προκειμένου να συγκαλύψει τις έκνομες ενέργειές της» γράφει ο ίδιος, και καταλήγει λέγοντας:

«Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, η αντίδραση και η εναντίωση επαφίεται πλέον όχι μόνο σε κόμματα ή φορείς αλλά και σε κάθε ευσυνείδητο πολίτη που πιστεύει σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και σε μία προοδευτική Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης