ΕΛΛΑΔΑ

Πτήση τρόμου από Αθήνα για Κεφαλονιά: Σοκαρισμένοι οι επιβάτες

Πτήση τρόμου από Αθήνα για Κεφαλονιά: Σοκαρισμένοι οι επιβάτες
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στιγμές τρόμου έζησαν το βράδυ της Κυριακής 90 επιβάτες σε αεροπλάνο που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα - Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών η πτήση 260 της «Sky Express» απογειώθηκε με πολλές ώρες καθυστέρηση. Λίγη ώρα αφού είχε απογειωθεί το αεροσκάφος, ο πιλότος τους ενημέρωσε ότι υπήρχε μηχανική βλάβη και έπρεπε να επιστρέψει πίσω στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ωστόσο, εξαιτίας της κακοκαιρίας που «χτυπούσε» την Αττική αργά το βράδυ, ο πιλότος έκανε δύο αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

«Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο, με την απογείωση, χωρίς να έχει πάρει το τελικό ύψος που παίρνει συνήθως μια πτήση εσωτερικού, μετά από περίπου πέντε με επτά λεπτά, μας ανακοίνωσε ο πιλότος ότι επιστρέφουμε επειγόντως στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λόγω τεχνικής βλάβης» δήλωσε ένας από τους επιβάτες μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN.

Ανάμεσα στους 90 επιβάτες της Sky Express βρίσκονταν και τρία παιδιά, σύμφωνα με τον ίδιο:

«Ήταν τρία μικρά παιδιά ασυνόδευτα και τρία-τέσσερα βρέφη, αλλά και άνθρωποι που είχαν προβλήματα υγείας. Τα παιδάκια έκλαιγαν, ήταν σε πανικό, είχαν χάσει το χρώμα τους».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι κι εκείνος τρομοκρατήθηκε:

«Εγώ νόμιζα ότι ήταν τα τελευταία λεπτά της ζωής μου. Πέρα από την ανακοίνωση που μας πανικόβαλε, υπήρχαν αναταράξεις φοβερές».

«Μετά από 40 λεπτά πτήσης, που θα μπορούσαμε να είχαμε πάει στην Κεφαλονιά γιατί τόσο διαρκεί η πτήση, κάνει ο πιλότος την πρώτη προσπάθεια προσγείωσης. Εκεί ήταν που πραγματικά, επειδή εγώ καθόμουν και στο παράθυρο, έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Το αεροπλάνο ενώ είχε μπει στον άξονα του διαδρόμου για να προσγειωθεί, ήταν με τις “πάντες” και τότε αποφάσισε ο πιλότος να το σηκώσει. Και αυτό νομίζω ήταν που μας έσωσε» συνέχιζε ο επιβάτης.

Περιέγραψε μάλιστα και την αντιμετώπισητων υπαλλήλων της εταιρείας αφού προσγειώθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

«Ήταν και η αντιμετώπιση στο έδαφος αλαζονική. Δεν μπορώ να σας περιγράψω. Δεν μας απάντησαν σε τίποτα. Δεν μας έλεγαν τίποτα. Ούτε τα ονόματά τους δεν μας είπαν δυο κυρίες που δήλωναν άσχετες! Δεν μας εξήγησε κανείς τι συνέβη» είπε και πρόσθεσε πως η μια από τις δυο ρώτησε τους επιβάτες αν κινδύνευσαν και κατά την εκτίμησή του προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ