ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι παρενοχλούν Έλληνες ψαράδες στα Ίμια

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι παρενοχλούν Έλληνες ψαράδες στα Ίμια
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Παρενόχληση ψαράδων από την τουρκική ακτοφυλακή στα Ίμια έφερε στο «φως» της δημοσιότητας βίντεο που μεταδόθηκε στο δελτίο του Open.

Οι Καλύμνιοι ψαράδες κατέγραψαν εικόνες από τη στιγμή που σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν τα ελληνικά αλιευτικά, περνώντας από κοντά τους με μεγάλη ταχύτητα, ενώ όπως καταγγέλλουν τους εμπόδισαν να αλιεύσουν.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα τουρκικά σκάφη κάνουν κύκλους και περνούν συνεχώς μια ανάσα από τα δύο αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και προσπαθούν με τα απόνερα να τους απομακρύνουν.

Οι συγκεκριμένες εικόνες καταγράφηκαν στις 21 Δεκεμβρίου.

«Είναι δύο καϊκια από την Κάλυμνο, μία δική μας ακταιωρός και δύο τουρκικές. Πηγαίνουν γύρω - γύρω, τους παρενοχλούν, τους κόβουν παραγάδια. Αυτό γίνεται κάθε μέρα», λέει στο Open TV ο Τάσος Γιαννούκας που είναι μέλος της Ένωσης Εθνοφυλάκων Λέρου.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως και σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, με τον Κώστα Σαρούκο, πρόεδρος αλιέων Λέρου, να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτοί καλά κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς αντιδρούμε όπως μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις. Σαν κράτος τι κάνουμε;».

Τέλος, επισημαίνεται πως ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος: «Δεν τους υπολογίζαμε εκεί. Αυτοί είναι οπλισμένοι και κάνουν άσχημες ενοχλήσεις. Μπορεί να τρακάρουν. Τα καϊκια είναι μικρά, κυρίως 10-12 μέτρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ