ΕΛΛΑΔΑ

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Τι είπε στους αστυνομικούς μετά τον πυροβολισμό

Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Τι είπε στους αστυνομικούς μετά τον πυροβολισμό
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Την πρώτη του περιγραφή για την ένοπλη επίθεση που δέχθηκε έδωσε στους αστυνομικούς ο Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής, Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Συγκεκριμένα, περίεγραψε στις Αρχές τη στιγμή του συμβάντος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είδα έναν άντρα να κατεβαίνει από ένα αυτοκίνητο με προτεταμένο το όπλο και να έρχεται προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς έσκυψα δεξιά και τότε αυτός με πυροβόλησε και αμέσως μετά έτρεξε, μπήκε στο όχημα και εξαφανίστηκε».

Όπως διαπίστωσαν γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, είχε τραυματιστεί στο γόνατο από την πτώση κι όχι από τον πυροβολισμό.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος στις Αρχές, είχε κατέβει από το σπίτι του για να παρκάρει το αυτοκίνητό του μέσα στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Οι αστυνομικοί πριν από λίγο εντόπισαν ένα πιστόλι μέσα στο αυτοκίνητο των δραστών που καιγόταν περίπου 700μ. μακριά από το σημείο της επίθεσης, ενώ, παράλληλα, ερευνούν έξω από το σπίτι του Κοβάσεβιτς μήπως εντοπίσουν και τη βολίδα.

Η έρευνα, ωστόσο, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν αποκλείσει την περιοχή για να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία ώστε να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για το συμβάν.

Η πορεία του Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν η Προτελέρ, με την οποία είχε 37 γκολ σε 51 ματς. Ως συνέπεια των καλών του αυτών εμφανίσεων, πήρε μετεγγραφή στον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο έκανε πράγματα και θαύματα σημειώνοντας 37 τέρματα σε 47 παιχνίδια.

Ο Ερυθρός Αστέρας τον πούλησε στην αγγλική Σέφιλντ Γουένσντεϊ, η οποία προσέφερε 15 εκατομμύρια ευρώ το 1995 για την απόκτησή του. Εκεί δε μπόρεσε να γίνει βασικός κι έτσι στο τέλος της χρονιάς αφέθηκε ελεύθερος. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η πρώτη χρονιά ήταν μέτρια για να ακολουθήσουν, όμως, δύο πολύ καλές με αποτέλεσμα να «κερδίσει» μετεγγραφή το 1999 στην Ιταλία, στην ομάδα της Γιουβέντους. Μετά από δύο όχι καλές χρονιές στη «Μεγάλη Κυρία» μετακόμισε σε μια δεύτερη ιταλική ομάδα, τη Λάτσιο. Η παρουσία του ήταν απογοητευτική με 7 μόλις συμμετοχές και κανένα τέρμα.

Τον Ιανουάριο του 2002 επιστρέφει στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπου οι φίλαθλοι τον δέχτηκαν με επιδοκιμασίες. Τις δύο πρώτες χρονιές ξαναβρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα έχοντας 28 γκολ σε 55 παιχνίδια. Ύστερα ακολουθεί μία σταθερά πτωτική πορεία με 23 τέρματα σε 108 συμμετοχές. Συνολικά με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει 261 συμμετοχές και 92 τέρματα.

Από τις 7 Ιουλίου 2007 είναι παίκτης του Ολυμπιακού, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού (17 τέρματα στο πρωτάθλημα, γκολ στη νίκη επί του Άρη στον τελικό κυπέλλου, αλλά και 3 καθοριστικά τέρματα για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ) οδήγησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του. Την επόμενη σεζόν, ωστόσο, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον υποχρέωσε σε αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Κοβάσεβιτς αναγκάστηκε να κρεμάσει πρόωρα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, δεν παράτησε εντελώς το χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός, προκειμένου να τον τιμήσει για την πολυετή και ουσιαστική του παρουσία στην ομάδα, του προσέφερε αρχικά πόστο σκάουτερ. Στη συνέχεια ωστόσο, ο Κοβάσεβιτς ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, καθώς και τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης από όπου και αποχώρησε παρακολουθώντας την πορεία της ομάδας ως φίλαθλος πλέον τα τελευταία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ