ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Πέντε συλλήψεις μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη της Ματρόζου

Κουκάκι: Πέντε συλλήψεις μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη της Ματρόζου

Πέντε άτομα -δύο άντρες, ένα ανήλικο παιδί και δύο γυναίκες- συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ανακαταληφθέν από ομάδες αντιεξουσιαστών κτήριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι. Αναμένεται είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων και στο άλλο ανακαταληφθέν κτήριο της οδού Παναιτωλίου 21.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτήριο περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών ανακατέλαβε δύο κτήρια -στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21- με τους καταληψίες να πετούν από τις ταράτσες των κτηρίων διάφορα αντικείμενα –πέτρες, ξύλα, έπιπλα και μπογιές- στις αστυνομικές δυνάμεις που είναι συγκεντρωμένες στο σημείο. Ως αποτέλεσμα τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί με σιδεροτροχό προσπαθούσαν να ανοίξουν την κεντρική είσοδο, ενώ φορούσαν τα κράνη τους και κρατούσαν τις ασπίδες τους για να προφυλαχθούν. Παράλληλα, απέκλεισαν όλη την περιοχή και όλα τα σημεία από όπου θα μπορούσαν να φύγουν τα άτομα. Drone της αστυνομίας μετέδιδαν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Image 1 2
Image 1 1

Ανακατάληψη και προσαγωγές

Νωρίτερα οι Αρχές προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτηρίων στο Κουκάκι.

Tο μεσημέρι του Σαββάτου ομάδα αντιεξουσιατών εισέβαλε το κτήριο της οδού Ματρόζου 45, στο Κουκάκι, το οποίο είχε εκκενωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις προ ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν δύο παράθυρα και μπήκαν μέσα.

Παράλληλα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη:

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν αρχικά στις προσαγωγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ