ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη στο σχολείο του μαθητή που «τραμπούκισε» καθηγήτρια

Κατάληψη στο σχολείο του μαθητή που «τραμπούκισε» καθηγήτρια
Screen grab από βίντεο

Κατάληψη πραγματοποιούν από σήμερα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου μετά το «θόρυβο» που προκάλεσε το βίντεο που φέρεται να έδειχνε έναν μαθητή να «τραμπουκίζει» την καθηγήτριά του για να του σβήσει μια απουσία.

Οι μαθητές επέλεξαν τον τρόπο αυτό για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο συμμαθητή τους και με σύνθημα «όχι μαθητές στα δικαστήρια» ζητούν να μην ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του.

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει και μαθητές άλλου γυμνασίου που βρίσκεται στην περιοχή.

Το εν βίντεο, που έχει ήδη γίνει viral, σχολίασε χθες στον ΑΝΤ1 ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, σημειώνοντας πως το σχολείο στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό είναι στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο και όπως διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης, τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής αποβλήθηκε.



Στο θέμα επενέβη και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε ότι περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η κ. Κεραμέως τονίζει:

«Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του», συμπληρώνει η κ. Κεραμέως και καταλήγει:

«Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ