Λέκκας στο CNN Greece για τους σεισμούς στην Κάρπαθο: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, σε δήλωσή του στο CNN Greece εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας, μετά τη δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 156 χιλιόμετρα νότια της Ρόδου.
Όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας, «δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας προς το παρόν, καθώς ο σεισμός που πραγματοποιήθηκε δεν έχει καμία σχέση με την σεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία. Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη από το νησί της Καρπάθου και η κατεύθυνση των ρηγμάτων, δείχνει πως κινείται προς την αντίθετη πλευρά.
Ήταν μία αρκετά έντονη σεισμική δόνηση σε σχέση με τις προηγούμενες. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, παρ' όλα αυτά είμαστε σε επιφυλακή για οτιδήποτε νεότερο».
Καιρός: Φθινόπωρο από σήμερα - Προ των πυλών βαρομετρικό χαμηλό με βροχές, καταιγίδες και ανέμους
10:41
Γερμανία: Νίκη του CDU στις τοπικές εκλογές της Κάτω Σαξονίας- Η AfD υπερτριπλασιάζει τα ποσοστά της
10:28
50 ώρες αγωνίας: Πώς επέζησε ο Αμερικανός πιλότος μετά την κατάρριψη του F-15E στο Ιράν
10:18
Γεωργιάδης: «Έρχεται» app για να βλέπουν οι πολίτες ποιες πράξεις επιτρέπονται σε κάθε ιατρείο
10:12