ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος ΓΕΕΘΑ στο CNN Greece: Παρακολουθούμε κάθε κίνηση του Oruc Reis, δεν ανησυχούμε

Εκπρόσωπος ΓΕΕΘΑ στο CNN Greece: Παρακολουθούμε κάθε κίνηση του Oruc Reis, δεν ανησυχούμε
EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ μιλώντας στο CNN Greece, επιβεβαίωσε ότι το τουρκικό Oruc Reis έχει εισέλθει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και εκτίμησε ότι για την «είσοδό του ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες».

Το ερευνητικό σκάφος εισήλθε το πρωί στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου 200 χλμ νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και παρέπλευσε από την Κάρπαθο η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, που παρακολουθεί το τουρκικό ερευνητικό.

«Βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς και εκτιμούμε ότι η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού έχει γίνει λόγω καιρού», επισημαίνει ο εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως το πιο κοντινό πολεμικό σκάφος της Τουρκίας βρίσκεται περίπου 50 ναυτικά μίλια μακριά από το Oruc Reis.

«Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από το Καστελλόριζο. Παρακολουθούμε κάθε του κίνηση. Εκτιμούμε ότι για την είσοδό του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ευθύνονται οι καιρικές συνθήκες. Θα δούμε τις επόμενες ώρες πώς θα κινηθεί και θα προχωρήσουμε στις ανάλογες ενέργειες. Δεν ανησυχούμε, είμαστε σε ετοιμότητα», σημείωσε, καταλήγοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ