ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Σάλος με καθηγητή που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Σάλος με καθηγητή που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά τις καταγγελίες ότι διδάσκων του τμήματος Ψυχολογίας, πουλούσε σημειώσεις στους φοιτητές του έναντι 8 ευρώ.

Σύμφωνα με το epirusnews.eu, ο συμβασιούχος καθηγητής δίδασκε το μάθημα «Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία» και είχε προσληφθεί μέσω προγράμματος απόκτησης εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού.

Μέχρι να γίνει γνωστή στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στη πόλη η δραστηριότητα του συμβασιούχου καθηγητή, κατάφερε να πουλήσει σημειώσεις σε 83 φοιτητές.

Σύμφωνα δε με άλλες καταγγελίες φοιτητών, είχε διαχωρίσει την εξέταση ανάλογα με το από που θα έπαιρναν το εκπαιδευτικό υλικό οι φοιτητές.

Μετά τις καταγγελίες, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «πάγωσε» τη σύμβαση του διδάσκοντα, η οποία έληγε τον προσεχή Σεπτέμβριο. Παράλληλα, η εξέταση του μαθήματος, η οποία ήταν να γίνει στις 27 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για το τέλος της εξεταστικής και θα γίνει από τριμελή επιτροπή από τους διδάσκοντες του τμήματος.

Όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο, η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Παράλληλα, όσοι φοιτητές δεν προμηθεύτηκαν τις σημειώσεις, θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο, ενώ θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις.

Θέση για το περιστατικό έλαβε η Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία τονίζει ότι η ανακοίνωση για αναβολή και αλλαγή εξέτασης, «πουθενά δεν αναγράφει πότε θα είναι ακριβώς, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση στους φοιτητές» ενώ δεν έγινε έκτακτη συνεδρίαση του τμήματος.

Τέλος ζητά την απομάκρυνση του καθηγητή από «κάθε διδακτική θέση» και τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Ψυχολογίας την επόμενη εβδομάδα. «Καλούμε όλο το φοιτητικό σώμα να παρευρεθεί καταγγέλλοντας την καθηγητική αυθαιρεσία συνολικά», καταλήγει η συνέλευση στην ανακοίνωσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ