ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: Επεισόδια στην ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση

Πτολεμαΐδα: Επεισόδια στην ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση
kozani.tv

Επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στην Πτολεμαΐδα, ενώ ήταν σε εξέλιξη ημερίδα του υπουργείου Ενέργειας για την απολιγνιτοποίηση, όπου μίλησαν -μεταξύ άλλων- οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν μικροεπεισόδια όταν τμήμα διαδηλωτών, εργαζομένων της ΔΕΗ, παραβίασε την εξωτερική πόρτα του ξενοδοχείου και η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Ωστόσο, ομάδα διαδηλωτών μπήκε μέσα στο ξενοδοχείο όπου διεξαγόταν η ημερίδα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Ο πρόεδρος των ενεργειακών δήμων, Βασίλης Γιαννάκης, εξέφρασε την κοινή απόφαση όλων να μην συμμετάσχουν στην ημερίδα, να υπάρχει εκπρόσωπός τους στο συντονιστικό όργανο για τη μεταλιγνιτική εποχή και να γίνει ουσιαστική διαβούλευση μετά τις προτάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ανάφερε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της ημερίδας:

«Δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε έναν προσχηματικό διάλογο ούτε να δώσουμε τη δυνατότητα στην Κομισιόν να θεωρήσει ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση. Θα σας περιμένουμε με βελτιωμένες προτάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξή του στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο λιγνίτη της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα V», ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, έγινε δέκτης επεισοδιακής υποδοχής.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έδειξαν ότι διαφωνούν με τα κυβερνητικά σχέδια για την επιχείρηση, υποδεχόμενοι τον υπουργό με πανό, μαύρες σημαίες και συνθήματα, με βασικό το «Κάτω τα χέρια από την ΔΕΗ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ