ΕΛΛΑΔΑ

Περιπέτεια για το Blue Star 2 στη Ρόδο

Περιπέτεια για το Blue Star 2 στη Ρόδο
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στα ανοικτά της Ρόδου παραμένει το πλοίο Blue Star 2, το οποίο δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την ώρα και οι οποίες έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα στο νησί. 

Το πλοίο θα παραμείνει στα ανοιχτά της Ρόδου, μέχρι η κακοκαιρία να κοπάσει, ώστε να προσεγγίσει το λιμάνι με ασφάλεια.

Επισημαίνεται ότι από τα ξημερώματα σε ολόκληρο σχεδόν το νησί επικρατούν ισχυρές βροχοπτώσεις και αυξημένοι άνεμοι.

Το γεγονός έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και τις εθελοντικές ομάδες.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει η rodiaki καταγράφονται προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Λινδίων και Αρχαγγέλου, ενώ υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε αεροπορικά δρομολόγια και ματαιώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων πλοίων προς και από τα νησιά μας.

Σοβαρά προβλήματα έχουν υπάρξει ήδη στα χωριά Κάλαθος, Πυλώνα, Λάρδος, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και μέσα στους οικισμούς, λόγω υπερχείλισης των χειμάρρων.

Από νωρίς το πρωί έως και αυτή την ώρα, αρκετές περιοχές του νησιού μας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση, όπως Κολύμπια, Φαληράκι, Αρχάγγελος, Πυλώνα, Κρεμαστή, Έμπωνα κ.α. Σε κάποιες από αυτές τις περιοχές επανήλθε, ωστόσο σε κάποιες άλλες συνεχίζονται οι διακοπές, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Πτήση της Aegean επέστρεψε στην Αθήνα

H κακοκαιρία δημιούργησε συν τοις άλλοις και προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις. Όπως έγινε γνωστό πτήση της Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Ρόδος, προσπάθησε να προσγειωθεί δύο φορές στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», αλλά λόγω των δυνατών ανέμων δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην πρωτεύουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ