ΕΛΛΑΔΑ

Πρύτανης ΕΚΠΑ στο CNN Greece: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε για τον κοροναϊό, παρακολουθούμε στενά

Πρύτανης ΕΚΠΑ στο CNN Greece: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε για τον κοροναϊό, παρακολουθούμε στενά

Δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να προβλέψουμε, δήλωσε μιλώντας στο CNN Greece και την Αμαλία Κάτζου, ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Δημόπουλος, σχετικά με το ενδεχόμενο να έχουμε κρούσματα του νέου κοροναϊού και στην Ελλάδα μετά την Ιταλία.

«Αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε σίγουρα είναι ότι φαίνεται να υπάρχει μία ύφεση του ιού στην Κίνα και μία σχετική χαλάρωση των μέσων επιτήρησης. Σίγουρα υπάρχουν τρία κράτη εκτός Κίνας, στα οποία δημιουργείται μία συσσώρευση κρουσμάτων: το Ιράν και Νότιος Κορέα και η Ιταλία» είπε ο πρύτανης.

«Αυτό είναι σίγουρα κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε και παρακολουθούμε στενά», ανέφερε, εμφανιζόμενος ωστόσο καθησυχαστικός, επειδή λαμβάνονται στη χώρα μας μέτρα και «βεβαίως υπάρχει επιφυλακή».

«Ήδη το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ εξήγγειλαν μέτρα με αναστολή των εκδρομών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσης. Εμείς, από τη μεριά των πανεπιστημίων, ζητήσαμε αναστολή οργανωμένων εκδρομών και επισκέψεων στην Ιταλία, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι εμποδίζουμε κάποιον επιστήμονα, ο οποίος έχει κάποιο συνέδριο ή κάποια ομιλία να μεταβεί στην Ιταλία για αυτό το θέμα», ανέφερε.

«Υπάρχει πολύ καλά οργανωμένη διαδικασία από το υπουργείο Υγείας. Όπως γνωρίζετε, ο υπουργός έχει συστήσει μία επιτροπή η οποία συνεδριάζει σε σταθερή βάση και εξετάζονται όλα τα δεδομένα όπως αυτά προκύπτουν» κατέληξε ο καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ