ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ: Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο πανεπιστήμιο – Το χρονικό της έντασης

ΑΣΟΕΕ: Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο πανεπιστήμιο – Το χρονικό της έντασης

Ηρεμία επικρατεί πλέον ΑΣΟΕΕ, όπου νωρίτερα αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου ενώ μέσα στο κτήριο βρίσκονταν κουκουλοφόροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές και εξήλθαν από το προαύλιο.

Παράλληλα, έχουν ανοίξει οι δρόμοι που έκλεισαν νωρίτερα στην Πατησίων και τους γύρω δρόμους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα όταν άγνωστα άτομα έστησαν οδοφράγματα στην Πατησίων και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν ξύλα και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με τη σειρά τους απάντησαν με χρήση χημικών.

Νωρίτερα, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα που πέρασε από το σημείο, υπέστη φθορές στο παράθυρο του συνοδηγού εξαιτίας ενός μπουκαλιού που εκτοξεύτηκε προς το όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ -εκτός υπηρεσίας- προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, προκαλώντας αντιδράσεις, τόσο πολιτικές όσο και ακαδημαϊκές.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών έχει διατάξει διοικητική διερεύνηση, ενώ η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ