ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις δεκάδων δειγμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις δεκάδων δειγμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
INTIME/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τέσσερα παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα -δύο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα- μετά την αρνητική έκβαση των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν σήμερα στα εργαστήρια μικροβιολογίας του ΑΠΘ, του Ινστιτούτου Παστέρα και του Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ δεκάδες ύποπτα δείγματα.  

Ειδικότερα, τέσσερα παιδιά σχετιζόμενα με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, βγήκαν αρνητικά στο νέο κοροναϊό, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας.

Επιπλέονα, αρνητικά στον κοροναϊό βγήκαν τα δείγματα επτά ατόμων που εξετάστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται, ότι και οι επτά ήρθαν από την Ιταλία.

Συνολικά τα εργαστήρια μικροβιολογίας του ΑΠΘ έχουν εξετάσει μέχρι το πρωί της Παρασκευής 107 δείγματα τα οποία όλα έχουν βγει όλα αρνητικά.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν 31 δείγματα, τα οποία εξετάστηκαν για κοροναϊό στο Ινστιτούτο Παστέρ και το Εργαστήριο του ΕΚΠΑ, τα οποία επίσης ήταν αρνητικά.

Τέσσερα τα κρούσματα

Έτσι, τέσσερα παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας και πρόκειται για την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που παραμένει υπό νοσηλεία στο ΑΧΕΠΑ με ήπια συμπτώματα καθώς και το 10χρονο παιδί της, καθώς και δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Αττικόν», στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών, που έχουν απομονωθεί σε νοσοκομεία, είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά το τέταρτο κρούσμα, πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε περιοχή της Ιταλίας όπου έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται νεότερη ενημέρωση.

Αναζητούν οδηγούς ταξί

Εντωμεταξύ, εξακολουθούν να αναζητούνται οι τρεις οδηγοί ταξί οι οποίοι μετέφεραν σε διάφορα σημεία της πόλης την 38χρονη γυναίκα που προσβλήθηκε από κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ταξί Κλήμη Λεοντιάδη, οι οδηγοί αναζητούνται για προληπτικούς λόγους προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο λόγω της κοντινής επαφής τους για αρκετή ώρα με την ασθενή.

Το χρονικό

Το πρώτο κρούσμα ανακοινώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι, με τις αρμόδιες Αρχές να αποφασίζουν να ιχνηλατήσουν το σύνολο των επαφών που είχε η 38χρονη επιχειρηματίας.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε αεροπορικώς, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν και να ελεγθούν οι συνεπιβάτες που κάθονταν στα καθίσματα γύρω της καθώς και το πλήρωμα καμπίνας του αεροσκάφους αλλά να διερευνηθούν και οι επαφές που είχε στη Θεσσαλονίκη μετά την επιστροφή της.

Την Κυριακή, η γυναίκα που δεν εμφάνιζε συμπτώματα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, κάτι που οδήγησε στην απολύμανση και του κτηρίου.

Κοροναϊός: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το σχολείο στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης- έκλεισε προληπτικά την Πέμπτη και στη συνέχεια απολυμάνθηκε.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό μετά από την ανακοίνωση της μόλυνσης και του γιου της 38χρονης, η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή για 14 ημέρες -όσο διαρκεί δηλαδή η καραντίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ