ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Επέστρεψαν από το Λονδίνο οι μαθητές του Κολεγίου

Κοροναϊός: Επέστρεψαν από το Λονδίνο οι μαθητές του Κολεγίου
ΙΝΤΙΜΕ

Επέστρεψαν το βράδυ της Παρασκεύής στην Αθήνα οι μαθητές του Κολεγίου που βρισκόντουσαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείοΥγείας, η πτήση ναυλώθηκε από το Κολέγιο Αθηνών, καθώς ήταν αδύνατο να επιστρέψουν τα παιδιά με προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Σημειώνεται πως στο Λονδίνο παρέμεινε η κόρη της τραπεζικού υπαλλήλου και ένας ακόμη μαθητής, από το ίδιο σχολείο, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για τον covid-19.

Σε περίπτωση που τα δείγματα των δύο μαθητών που παραμένουν σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο, είναι θετικά στον κοροναϊό, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

Πάντως αρνητικό στον κοροναϊό βρέθηκε το άλλο παιδί της 40χρονης που νόσησε και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών προς το εξωτερικό.

«Προληπτικά ανεστάλη η λειτουργία σχολικών μονάδων στην Αττική», πρόσθεσε, και ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό, λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων περιστατικών στο εξωτερικό.

Τέσσερα τα κρούσματα

Πλέον τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε τέσσερα, καθώς την Παρασκευή το πρωί το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μία ακόμη ασθενής βρέθηκε θετική στον ιό.

Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε περιοχή της Ιταλίας όπου έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.Μέσα στην ημέρα αναμένεται νεότερη ενημέρωση.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε δύο επιπλέον κρούσματα του ιού στη χώρα μας -την 40χρονη από την Αθήνα και τον 10χρονο γιο της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών, που έχουν απομονωθεί σε νοσοκομεία, είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη -το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα μας- νοσηλεύεται με το παιδί της στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» ενώ η 40χρονη στην Αθήνα, υπάλληλος τράπεζας, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ