ΕΛΛΑΔΑ

Κάλεσμα μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά σύνορα μέσω Telegram - WhatsApp

Κάλεσμα μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά σύνορα μέσω Telegram - WhatsApp
Ismail Coskun/IHA via AP

Σχέδιο μαζικής μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία προς τα ελληνικά σύνορα με σκοπό το πέρασμα στην Ελλάδα εξυφαίνεται τις τελευταίες ώρες και στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο Telegram υπάρχουν ομάδες οι οποίες καλούν τον κόσμο να πάει σε συγκεκριμένο σημείο απ’ όπου θα φύγουν λεωφορεία για τα σύνορα.

Στην ομάδα του Telegram στην οποία μεταξύ των διαχειριστών είναι κάποιος ονόματι «Mafmad» και τα μηνύματα είναι στα αραβικά, διαβάζουμε:

«Καλά νέα για όλα τα αδέρφια. Η Ελλάδα ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες. Σήμερα στις 11 από την περιοχή Αλ Φατίχ θα ξεκινήσουν λεωφορεία για τα σύνορα. Καλούμε όλους τους φίλους να γίνουν μέλη της σελίδας μας στο Telegram».

87830678 2558098204462079 240718412836241408 n

Επίσης, στην ίδια ομάδα διακινείται και ο χάρτης της συνάντησης.

Σε άλλα μηνύματα διαβάζουμε ότι δε υπάρχει ίντερνετ στην περιοχή και ότι άνθρωποι που πέρασαν τα σύνορα επιβεβαιώνουν το άνοιγμα τους.

Ακόμη, στην ίδια σελίδα να διακινούνται δηλώσεις και tweets του υπουργού εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι έχουν περάσει τα σύνορα 36.776 άνθρωποι και ότι υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Τέλος, υπάρχουν αρκετές ομάδες στο Whatsapp όπου όσοι έχουν φτάσει στα σύνορα μοιράζονται πληροφορίες και χάρτες για την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ