ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος - Δήμαρχος Διδυμοτείχου στο CNN Greece: Υπό έλεγχο η κατάσταση

Έβρος - Δήμαρχος Διδυμοτείχου στο CNN Greece: Υπό έλεγχο η κατάσταση
ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Το CNN Greece επικοινώνησε με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, για να μας δώσει μια εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Ο κ. Χατζηγιάννογλου μας είπε:

«Κύλησε ήρεμα το βράδυ. Ο κύριος όγκος των μεταναστών και των προσφύγων βρίσκονται πίσω από τα συρματοπλέγματα. Οι ομάδες των 5-10 ατόμων που πέρασαν τα σύνορα συνελήφθησαν όλες. Οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού είναι ενισχυμένες κι έχουν πλήρη έλεγχο της κατάστασης».

Το βράδυ επιχείρησαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος από όλο τον Έβρο 9.927 άτομα. Οι συλλήψεις ήταν δεκάδες, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ορισμένοι επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στην περιοχή ακόμη και με σκάλες.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ γνωστοποίησε ότι είναι τουλάχιστον 13.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν γίνει 73 συλλήψεις ατόμων που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Οι συλληφθέντες δεν κατάγονται από το Ιντλίμπ, αλλά πρόκειται για άτομα αφγανικής, πακιστανικής ή σομαλικής καταγωγής.

Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ