ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εξετάζεται ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα

Κορωνοϊός: Εξετάζεται ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα
Φωτογραφίες αρχείου AP Photo/Yorgos Karahalis

Ιταλός υπήκοος θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού και εξετάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το tempo24.news, ο άνδρας έφτασε στην Ελλάδα αεροπορικώς.

Ήδη δείγμα έχει σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Στο μεταξύ κανένα από τα 15-20 άτομα που είχαν ασθενήσει και ελέγχθηκαν δείγματά τους δεν βρέθηκε θετικό στον ιό.

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ έχει δεχτεί τις τελευταίες μέρες πάνω από 40.000 κλήσεις, ενώ υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων έχουν ελεγχθεί δείγματα από 504 πολίτες.

Σε επτά ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τρία επιπλέον κρούσματα το Σάββατο ενώ η κρατική μηχανή συνεχίζει τις προσπάθειες ιχνηλάτησης των επαφών των ασθενών.

Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή της 38χρονης που ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα, η οποία παραμένει σε απομόνωση στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Νέες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με νέο ενημερωτικό βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εάν εμφανίσετε συμπτώματα και πρόσφατα έχετε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή, δεν πρέπει να προσέλθετε στο νοσοκομείο μόνοι σας.

Αντιθέτως, πρέπει να τηλεφωνήσετε στον προσωπικό σας γιατρό ή στον ΕΟΔΥ και να παραμείνετε σπίτι σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ