ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Παραλήρημα του Ροδίτη κατηγορούμενου – «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε»

Δίκη Τοπαλούδη: Παραλήρημα του Ροδίτη κατηγορούμενου – «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε»
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε παραληρηματική κατάσταση εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 23χρονος Ροδίτης, που κατηγορείται ότι μαζί με ακόμη έναν νεαρό αλβανικής καταγωγής βασάνισαν, βίασαν και σκότωσαν την φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, πριν έναν χρόνο στην Ρόδο.

Πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση και πριν οι δικαστές ανέβουν στην έδρα, ο 23χρονος κατηγορούμενος (Ροδίτης) καθισμένος στο εδώλιο απευθύνθηκε προς την κενή έδρα λέγοντας τα εξής:

«Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής, το ξέρουν όλοι».

Ακολούθως, απευθυνόμενος προς την εισαγγελική έδρα που επίσης ήταν κενή είπε:

«Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη τη βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

Συνεχίζοντας την παράστασή του, ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε στον 21χρονο συγκατηγορούμενο του αλβανικής καταγωγής, λέγοντας του τα εξής: «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε» με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση μεταξύ των δύο κατηγορουμένων με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην αίθουσα να επεμβαίνουν ώστε να τους χωρίσουν.

Εκείνη τη στιγμή η γιαγιά του νεαρού έσπευσε κοντά του:

«Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι, τον π@@@@», είπε ο κατηγορούμενος στη γιαγιά του και απευθυνόμενος παράλληλα στον αστυνομικό που του ζητούσε να κάτσει στη θέση του, του είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Στο σημείο αυτό δικαστές και ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα και σημειώθηκε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο;

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πώς είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ..

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Πού τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος: Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω… πηγαίνετε προς τα πίσω!

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Λαμβάνοντας τον λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του ψυχιάτρου των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, το οποίο είχε ζητήσει η έδρα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Πρόεδρος: Ακούστε τι είπε ο ψυχίατρος …

Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα να ακούσουμε …

Η Πρόεδρος προχώρησε στην ανάγνωση του ιατρικού εγγράφου σύμφωνα με το οποίο ο 23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα».

Επίσης, κατά το έγγραφο ο κατηγορούμενος έχει υπογράψει δήλωση για τη μη παράστασή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου που δεν οφείλεται ωστόσο στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε ότι βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» ακούστηκε τότε ο 23χρονος να λέει στο δικηγόρο του.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ αυτά που ξέρετε δεν περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Κατηγορούμενος (προς τον δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησε την έσωσε…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του και διέταξε να απομακρυνθεί από την αίθουσα ο κατηγορούμενος.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο αν ανακαλεί την εντολή στον δικηγόρο του. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την εκπροσώπησή του από τον δικηγόρο κ. Θεόδωρο Μαντά. Κατόπιν αυτού το δικαστήριο όρισε δυο νέους δικηγόρους και διέκοψε τη συνεδρίασή του για δυο ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ