Κορωνοϊός: Κλείνει το Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο - Εξετάζεται ύποπτο κρούσμα φοιτητή
Κλειστό θα είναι έως το Σάββατο το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, λόγω προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα, η εμφάνιση ενός υπόπτου κρούσματος οδήγησε την Πρυτανεία στην αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.
Το ίδρυμα, ειδικότερα, αναφέρει: «σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)».
Στους χώρους της σχολής θα γίνει απολύμανση από ειδικό συνεργείο.
Ειδικότερα, το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού αφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο.
Ο νεαρός φοιτητής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ τα αποτελέσματα για το αν είναι θετικός στο ιό, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από το ειδικό εργαστήριο στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη:
«Ο νεαρός προσήλθε στο νοσοκομείο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ιδίου με τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος του Ρεθύμνου. Άμεσα οι γιατροί έλαβαν δείγμα και το έστειλαν στο Ηράκλειο ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση από το τμήμα ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστήμιου και πάντα σε συνεννόηση με τον καθηγητή κ. Σουρβίνο».
Ζαχαράκη: 5.300 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τον Αύγουστο - Τι είπε για ιδιωτικά πανεπιστήμια
10:41
Χαλκιδική: Ξηλώνουν ομπρέλες και κλειδωμένες ξαπλώστρες στις Καλύβες
10:37
Χαρδαλιάς: Χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων σε όλη την Αττική
10:37
Οι ρεβάνς των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης με αμέτρητες αγορές στα καταστήματα Allwyn
10:28