Πειρατεία σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο μεταξύ Νιγηρίας και Μπενίν
Πειρατική επίθεση δέχτηκε το ελληνόκτητο πλοίο «Minerva Virgo», που πλέει στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής Κοτονού, στο Μπενίv της Αφρικής.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο, που είναι δεξαμενόπλοιο χημικών, επιβαίνουν 22 ναυτικοί εκ των οποίων έξι Έλληνες οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ομάδα ένοπλων πειρατών επιτέθηκε στο πλοίο, αλλά ο καπετάνιος φέρεται να έδωσε εντολή να πάει όλο το πλήρωμα στο λεγόμενο δωμάτιο ασφαλείας.
Στο συγκεκριμένο δωμάτιο κλείστηκαν οι 21 από τους 22 ναυτικούς, ενώ ένας Φιλιππινέζος που δεν πρόλαβε να ακολουθήσει το υπόλοιπο πλήρωμα απήχθη από τους πειρατές.
Οι έξι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας είχε επικοινωνία με το πλοίο.
ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ: Κραν Μοντανά: Ο χρόνος κυλάει βασανιστικά για τους αγνοούμενους - Τι ισχύει στην ταυτοποίηση θυμάτων
23:30
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 82-87: Οι Ερυθρόλευκοι πήραν το ντέρμπι στο Telekom Center Athens
23:22
Η Tesla χάνει τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων - Ποιος την κατατρόπωσε
23:18
Κλούνεϊ σε Τραμπ: «Θα κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη, θα ξεκινήσουμε στις επόμενες εκλογές»
23:07